Itsehallintotie 6, 02600 ESPOO

 

050 412 1100 |info@cranion.fi

 

 

Ajanvaraus 050 412 1100

 

tai nettiajanvarauksen kautta

 

 

Migreenihoito

 

CMT Method®

 

konsultaatio 0 €

 

 

 

 

Yleistä migreenistä
 
Migreenikohtauksen alkaessa aineenvaihdunta aivorungossa muuttuu. Kohtauksen aikana siellä tapahtuu muutoksia kipua välittävissä hermoradoissa.
 
Migreenikohtauksen jatkuessa aivokuoren verenkierto vähenee ja verisuonet supistuvat. Verenkierron vähenemisen seurauksena aivoverisuonten ympäristöön vapautuu tulehdusreaktiota aiheuttavia aineita, jotka ärsyttävät paikallisesti ja aiheuttavat kipua. Nämä välittäjäaineet saavat aikaan sen, että aivoverisuonet laajenevat ja verisuonten lähellä olevat hermot tulevat äärimmäisen kipuherkiksi. Tästä seurauksena on yleensä toispuoleinen päänsärky. Kohtauksiin liittyy aistiyliherkkyyttä, jolloin esimerkiksi kirkas valo tai voimakkaat äänet voivat voimistaa päänsärkyä ja huonontaa oloa. Migreenikohtauksen seurauksena niska-hartia-alueen lihaksisto jännittyy ja joillakin migreenikoilla kohtauksiin liittyy myös pahoinvointi, jopa oksentelu.
 
Migreenikohtaus voi olla aurallista tai ei-aurallista. Auraoireella tarkoitetaan ennen migreenipäänsärkykohtausta esiintyvää esioiretta, kuten näköhäiriötä, puutumista, lihasheikkoutta tai puheen vaikeutta. Migreeni voi olla myös päänsärytön.
 
 
Toimipisteemme sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella Espoon Leppävaarassa, tarkemmin Perkkaalla. Lisätietoja löydät täältä.
Hoitajamme ovat Valviran rekisterissä olevia terveydenhuollon ammattihenkilöitä.

 

MENU